


Skład: Cukier kokosowy (cukier palmowy).
Nierafinowany cukier kokosowy zarówno smakiem jaki i wyglądem przypomina tradycyjny cukier brązowy. Może być alternatywą dla cukru trzcinowego lub miodu. Delikatnie słodki, z lekko karmelowym posmakiem cukier palmowy został pozbawiony aromatu kokosa. Cukier kokosowy pozyskiwany jest poprzez odparowywanie soku z naciętych pąków kwiatowych palmy kokosowej. Naturalny proces suszenia syropu z kwiatów kokosa w kryształki cukru daje produkt wysokiej jakości, bez środków chemicznych. IG cukru kokosowego wynosi 35, dlatego często polecany jest diabetykom.
Jako alternatywa zwykłego cukru, cukru trzcinowego lub miodu. Używany do wypieków (ciast, ciasteczek, tortów), deserów, słodyczy, słodzenia kawy i herbaty, potraw curry oraz zbilansowania słonego smaku ryb, składnik batonów energetycznych i odżywek proteinowych.
Informacja o alergenach: Produkt może zawierać śladowe ilości: gorczycy, soi, selera, sezamu, SO2 i siarczyny, glutenu, orzeszków ziemnych, innych orzechów, jaj i laktozy.