


Skład: Migdały w płatkach.
Wspaniała przekąska. Migdały są źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, błonnika i witaminy E oraz B2. Zawierają one także znaczące ilości wapnia i magnezu. Pomocne w czasie intensywnej pracy umysłowej (odżywiają komórki mózgowe), wzmacniają układ krwionośny, zapobiegają nadciśnieniu. Lubi je każdy. Migdały płatki to idealna przekąska, a także dodatek do ciast i deserów. Całkiem dobrze smakują też w sałatkach warzywnych. Duża wartość odżywcza.
Produkuje się z nich marcepan - wykwintny smakołyk oraz olej migdałowy, posiadający duże właściwości odżywcze. Używa się ich również do produkcji odżywczych kosmetyków.
Naturalne lub prażone stanowią idealny dodatek do:
Zakupiony produkt zostanie zważony do przeźroczystej grubej torebki zgrzewanej, z atestem, oznaczonej etykietą z nazwą, składem i datą ważności.
Informacja o alergenach: Produkt może zawierać śladowe ilości: gorczycy, soi, selera, sezamu, SO2 i siarczyny, glutenu, orzeszków ziemnych, innych orzechów, jaj i laktozy.