


Skład: Soja ziarno.
Soja - roślina z grupy strączkowych, bogata w wysokowartościowe białko cenne dla osób uprawiających sport. Stanowi alternatywę dla mięsa w diecie wegańskiej i wegetariańskiej. Potrawy z soją mogą wzmocnić odporność. Soja wykorzystywana jest w diecie bezglutenowej.
Z ziaren soi produkuje się mleko sojowe (napój sojowy), serki sojowe, tofu, makarony, zupy, dania jednogarnkowe, kotlety, pasztety, farsze, parówki, olej, batony, ciasta, mąkę sojową, sałatki, a także kiełki.
Ziarna soi moczyć min. 8 godzin. Gotować w lekko osolonej wodzie w proporcji 1 szklanka ziaren na 2,5 szklanki wody przez około 60 minut.
Informacja o alergenach: Produkt może zawierać śladowe ilości: gorczycy, soi, selera, sezamu, glutenu, orzeszków ziemnych, innych orzechów, jaj i laktozy.