


Skład: Herbata czarna Kenia Kangaita FOP.
Czarna herbata Kenia Kangaita FOP to słynna afrykańska herbata z Kenii. Pozyskiwana jest z plantacji w rejonie Parku Narodowego Mount Kenya, gdzie panują idealne warunki pogodowe do uprawy herbaty.
Po zaparzeniu napar jest głęboki, o pomarańczowo-czerwonym kolorze, aromat słodki i słodowy, z odrobiną pikanterii. Smak jest żywy z nutami cytrusów i kwiatów, można spożywać samodzielnie lub z mlekiem.
Ta herbata z pewnością spodoba się fanom czarnych herbat, które są mocne, ale nie za ostre.
1-1,5 łyżeczki herbaty (2-5g) zalewamy wrzątkiem (200ml) i parzymy 3min. Po tym czasie liście odcedzamy od naparu. Herbata parzona w ten sposób działa pobudzająco, im dłużej liście zostają w naparze, tym bardziej napar traci działanie pobudzające.
Herbata może być podawana na ciepło i na zimno, z różnymi dodatkami. Świetnie komponuje się z bitą śmietaną, lodami, sokami owocowymi (wiśnia, truskawka, brzoskwinia), świeżymi owocami. Stwórz swój własny przepis na ulubioną herbatę!
Pamiętaj: w tworzeniu nowych smaków ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia ;-)
Zakupiony produkt zostanie zważony do przeźroczystej grubej torebki zgrzewanej, oznaczonej etykietą z nazwą, składem i datą ważności. W naszej ofercie znajdziesz także kolorowe torebki, które możesz zakupić, gdy zależy Ci na ozdobnej formie opakowania (np. na prezent).
Informacja o alergenach: Produkt może zawierać śladowe ilości: gorczycy, soi, selera, sezamu, SO2 i siarczyny, glutenu, orzeszków ziemnych, innych orzechów, jaj i laktozy.