Cennik dostaw
Waga towaru
Kurier48
Kurier48 pobranie
1g - 25 kg
11.00 zł
14.00 zł
Waga towaru
Kurier48
Kurier48 pobranie
1g - 25 kg
18.00 zł
20.00 zł
Waga towaru
Paczkomat
1g - 25 kg
18.00 zł
Współpracujemy
BURAKI SUSZONE 100g
BURAKI SUSZONE 100g

BURAKI SUSZONE 100g

2,70 zł
Brutto

Skład: Buraczki suszone krojone.

9 szt.
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

Charakterystyka:

 
  BURACZKI SUSZONE
 - to naturalne buraki, z których została odparowana woda, są już obrane i pokrojone, dzięki czemu nadają się bezpośrednio do szybkiego użycia, np. do ugotowania barszczu czerwonego.

  Zastępują świeże buraki. Dzięki temu, że są już gotowe do użycia oszczędzisz czas spędzony na ich obieraniu i rozdrabnianiu, a przy tym nie wybrudzisz rąkSą lekkie, więc możesz zapomnieć o dźwiganiu ciężkich siatek ze świeżymi burakami. Jedno opakowanie idealnie sprawdzi się do przygotowania ok. 2l barszczu. Spróbuj jakie to proste! Wsyp buraczki i przygotuj najlepszy barszcz! Smacznego!

  Dzięki temu, że łatwo je przechować, buraczki suszone długo utrzymują swoją świeżość i nie psują się - tworzą świetną alternatywę dla warzyw żywych. Są wygodne w użyciu a przy tym oszczędzasz swój czas i energię (nie musisz ich dźwigać, obierać, brudzić się).

  Buraczki są bogate w błonnik, kwasy: jabłkowy, cytrynowy i winny (są ważnym składnikiem w układaniu diety). Zawierają spore ilości witamin z grupy B i witaminę C.

Zastosowanie:


Idealne do barszczu (wigilijnego, ukraińskiego), sałatek i zup oraz codziennego gotowania. Mają uniwersalne zastosowanie i doskonale nadają się do gotowania, smażenia, duszenia i pieczenia.

PRZEPIS na najlepszy barszcz czerwony:
Wsyp opakowanie buraczków suszonych do 2 litrów zimnej wody (lub wcześniej przygotowanego bulionu), dodaj suszone grzybki i przyprawy: liść laurowy, ząbek czosnku, ziele angielskie (lub naszą przyprawę do każdego barszczu). Gotuj na małym ogniu ok. 30 minut. Po tym czasie odstaw barszcz do naciągnięcia na ok. 1,5h. Przecedź, dodaj (jeśli uznasz za konieczne) sok z cytryny oraz dosmakuj. Podawaj w zależności od okazji: z kluseczkami, uszkami, fasolką, kleksem ze śmietanki, grzankami, pasztecikami lub krokietem!

PRZEPIS na zakwas do barszczu:
1 opakowanie buraków suszonych, 1 kromkę razowego chleba na naturalnym zakwasie, 1 ząbek czosnku, liść laurowy, ziele angielskie, pół łyżki nasion kopru, odrobinę soli i suszonego chrzanu wsyp do słoja (pojemność 1l). Zalej ciepłą wodą. Odstaw w ciepłe miejsce na ok. 3dni. Taki zakwas dolewamy do barszczu, który dzięki niemu uzyska jeszcze doskonalszego smaku i wspaniałego aromatu.

Informacja o alergenach: Produkt może zawierać śladowe ilości: gorczycy, soi, selera, sezamu, SO2 i siarczyny, glutenu, orzeszków ziemnych, innych orzechów, jaj i laktozy.