- Tylko online
ORZECHY BRAZYLIJSKIE
Skład: Orzechy brazylijskie.
CHARAKTERYSTYKA
Orzechy Brazylijskie można spożywać prażone, solone, jako dodatek w lodach i w ciastkach. To doskonała przekąska na co dzień. Są ważnym składnikiem mieszanki orzechów, a wysoka zawartość selenu, sprawia, że są jednymi z najzdrowszych orzechów. Orzech brazylijski jest bogaty w białko, wapń, żelazo, cynk, jest jednym z najlepszych naturalnych źródeł diety obfitej w selen. Orzechy brazylijskie mają około 2,500 razy więcej selenu niż inne orzechy. Selen jest potężnym antyutleniaczem, który (jak zostało dowiedzione) zabezpiecza przed chorobą serca i chorobami nowotworowymi np. rakiem prostaty.
ZASTOSOWANIE
Naturalne lub prażone stanowią idealny dodatek do:
- dań śniadaniowych: owsianki, serka wiejskiego, musli i granoli,
- wypieków (makowca, sernika, keksu, szarlotki, ciast, bloku czekoladowego, ciasteczek owsianych) i deserów (lodów, naleśników na słodko, pieczonych lub grillowanych owoców),
- drobiu i schabu: filetów z kurczaka, kotletów w chrupkiej panierce, potraw chińskich,
- duszonych warzyw i potraw wegetariańskich: kalafior lub brokuł, brukselka, fasolka zielona (uprażone z dodatkiem sosu koperkowego lub czosnkowego winegret), sałatek owocowych, tartej marchewki, zapiekanek ryżowych, sosów, masła orzechowego, spaghetti.
SKŁAD
Orzechy brazylijskie.
KRAJ POCHODZENIA
Boliwia
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu i temperaturze poniżej 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
INFORMACJE O ALERGENACH
Produkt może zawierać śladowe ilości: gorczycy, soi, selera, sezamu, SO2 i siarczyny, glutenu, orzeszków ziemnych i innych orzechów.
Powiązane produkty
INNE PRODUKTY W TEJ SAMEJ KATEGORII
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
HERBATA ROZKWITAJĄCA NAGIETKOWA DAMA Rozkwitające
Skład: Herbata biała rozkwitającą, kwiaty nagietka.
KSYLITOL - CUKIER BRZOZOWY Superfood
Skład: Ksylitol - Cukier brzozowy.
NASIONA CHIA - SZAŁWIA HISZPAŃSKA Ziarna, pestki i nasiona
Skład: Nasiona Chia (Szałwia hiszpańska).
SKÓRKA POMARAŃCZOWA KANDYZOWANA Owoce
Skład: Skórka pomarańczowa (56,9%), syrop glukozowo-fruktozowy (21,5%) cukier (21,5%), regulator kwasowości E330 (0,1%).
SÓL HIMALAJSKA GRUBA Pieprz i sól
Skład: Sól himalajska gruboziarnista.