- Tylko online



Skład: Cząber suszony.
Cząber pochodzi najprawdopodobniej ze wschodnich regionów obszaru śródziemnomorskiego i rejonu czarnomorskiego, natomiast do Europy Środkowej roślina przywędrowała dopiero pod koniec IX wieku. Suszone ziele cząbru ma silny korzenny zapach i nieco ostry smak. Przyprawa charakterystyczna dla kuchni bułgarskiej. Cząber jest jednym z głównych składników wielu mieszanek przyprawowych np. czubricy.
Cząber nie zawiera konserwantów, jest to w pełni ekologiczny produkt.
W sklepie ale-raj.pl mamy bardzo szeroki asortyment przypraw. Zapoznaj się z naszą szeroką ofertą!
Cząber używany jest do tłustych mięs, czerwonej i białej kapusty, ogórków, do niektórych sałatek, do wędlin, ryb oraz dziczyzny. Szczególnie polecany jako dodatek do warzyw strączkowych - aromatyzowania zup z fasoli czy grochu. Cząber nadaje się także do przyprawiania potraw z grzybów, sosów śmietankowych, marynat, serów i majonezu. Młode zielone liście cząbru stanowią podstawowy składnik dodawany do kwaszenia kapusty lub konserwowania ogórków.
Cząber suszony
Polska
Przechowywać w suchym miejscu i temperaturze poniżej 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Produkt może zawierać śladowe ilości: gorczycy, soi, selera, sezamu, SO2 i siarczyny, glutenu, orzeszków ziemnych i innych orzechów.
Skład: Orzeszki ziemne prażone niesolone.
Skład: Herbata czarna Ceylon OP, nagietek, bławatek, płatki róży, dziki szafran, aromat.
Skład: Sól, papryka czerwona słodka, papryka chilli, cebula, czosnek, cukier, GORCZYCA, pieprz czarny, gałka muszkatołowa, cząber, bazylia, ziele angielskie, curry.
Skład: Ziarna lnu.
Skład: Oregano, tymianek, bazylia, cząber, estragon.
Skład: Herbata zielona Sencha, jaśmin, aromat.