- Tylko online
- -10%
HERBATA CZARNA EARL GREY BLUE Czarne
Skład: Herbata czarna Ceylon OP, bławatek, aromat.
Skład: Herbata czarna Ceylon OP, nagietek, bławatek, płatki róży, dziki szafran, aromat.
Herbata Czarna Earl Grey Rainbow pochodzi ze wzgórz Ceylonu na Sri Lance. Charakteryzuje się dużymi, czarnymi liśćmi, które dają herbacie intensywną barwę, głęboki aromat i wyrazisty smak. Ta klasyczna herbata została wzbogacona o kwiat nagietka, bławatka, płatki róż i szafranu. Kolorowe płatki nadają niezwykłych walorów estetycznych oraz smakowych, przełamując aromat klasycznego Earl Greya. Pięknie, smacznie i niezwykle aromatycznie.
W ofercie ale-raj.pl mamy wiele herbat, bazujących na Earl Grey. Dla osób lubiących ten gatunek herbaty, przygotowaliśmy kilka jej odsłon, na przykład Earl Grey Mango, Lemon, Dragon i kilka innych. Ale znajdziecie tu również klasyka nad klasyki, czyli Earl Grey w swej czystej postaci.
Właściwości herbaty czarnej:
Herbata czarna Ceylon OP, nagietek, bławatek, płatki róży, dziki szafran, aromat
Sri Lanka
1-1,5 łyżeczki herbaty (2-5g) zalewamy wodą zaraz po zagotowaniu, temperatura wody ok 95-97°C (200ml) i parzymy 2-3min. Po tym czasie dobrze jest usunąć liście z naparu, żeby nie nabrał gorzkiego posmaku.
Przechowywać w suchym miejscu i temperaturze poniżej 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Produkt może zawierać śladowe ilości: gorczycy, soi, selera, sezamu, SO2 i siarczyny, glutenu, orzeszków ziemnych i innych orzechów.
Skład: Pieprz zielony ziarno.
Skład: Orzechy włoskie łuskane.
Skład: Sól, papryka czerwona słodka, curry, cebula, cukier, czosnek, GORCZYCA biała, pieprz czarny, gałka muszkatołowa, bazylia, cząber, ziele angielskie.
Skład: Oregano, tymianek, bazylia, cząber, estragon.
Skład: Herbata biała Pai Mu Tan, pędy bambusa.
Skład: Mąka PSZENNA, cynamon, goździki, gałka muszkatołowa, KAKAO, imbir, kolendra, ziele angielskie, cukier.
Skład: Czystek liść.
Skład: Herbata zielona Sencha, czarny bez, porzeczka liofilizat, jeżyna liofilizat, truskawka liofilizat, malina z granulatem soku, aromat.