CHARAKTERYSTYKA
Przyprawa Węgierska Ostra Pfeffer Gold to mieszanka ziół i przypraw wprost z kuchni węgierskiej. Kuchnia ta opiera się przede wszystkim na papryce, mięsnym gulaszu i potrawach z cebuli i śmietany. Leczo jest jedną z najbardziej znanych przypraw węgierskich. Przez niektórych określane jako bardzo gęsta zupa, a czasem jako gulasz z dużą ilością papryki. W kuchni węgierskiej dominują różne odmiany papryki, jej słodkie i ostre odmiany, prawie tysiąc gatunków. Królują tu potrawy mięsne, ale i jarosze mają do dyspozycji całą gamę potraw mącznych, np serowe knedle z masełkiem. Przyprawa ta to klasyczna przyprawa węgierska w swojej ostrej odsłonie.
W ofercie ale-raj.pl znajdziesz wiele mieszanek przypraw, przywodzących na myśl kuchnie z całego świata. Wypróbuj je wszystkie!
ZASTOSOWANIE
Przyprawa Węgierska Ostra Pfeffer Gold jest doskonała do wszelkich dań z papryką, pomidorami, mięsem, do pieczenia ryb, sosów i gulaszów. Polecana do placków ziemniaczanych po węgiersku, do leczo.
SKŁAD
Sól, papryka czerwona słodka, cebula, kolendra, kminek, czarnuszka, pieprz cayenne, pasternak, lubczyk, marchew, pietruszka, imbir, liść laurowy, aromat
KRAJ POCHODZENIA
Polska
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu i temperaturze poniżej 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
INFORMACJE O ALERGENACH
Produkt może zawierać śladowe ilości: gorczycy, soi, selera, sezamu, SO2 i siarczyny, glutenu, orzeszków ziemnych i innych orzechów.