CHARAKTERYSTYKA
Przyprawa do KEBABU to idealna mieszanka do wszelkiego rodzaju mięs: wieprzowiny, wołowiny, jagnięciny, baraniny, lub drobiu, podawanych w formie pieczonej, smażonej, grillowanej czy duszonej, nadaje potrawie charakterystyczny smak.
KEBAB to potrawa kuchni orientalnej. Obejmuje ponad dwadzieścia odmian tej potrawy. W krajach arabskich to pieczone mięso na szpikulcu. Mięso, dowolnego rodzaju, nacieramy przyprawą do kebabu tuż przed pieczeniem.
W ofercie ale-raj.pl znajdziesz wiele mieszanek ziół i przypraw do wszelkiego rodzaju dań i potraw. Wypróbuj je razem z nami!
ZASTOSOWANIE
Przyprawa do Kebaba, gyrosa, wszelkiego rodzaju mięs (smażonych, grillowanych, duszonych, pieczonych), farszy mięsnych, sosów, kotletów, kotletów mielonych, steków.
Jako marynata: mieszamy przyprawę z olejem i ząbkami czosnku, nacieramy nią mięso, zostawiamy na ok. 3-4 godzin, do momentu aż mięso nabierze odpowiedniego aromatu.
SKŁAD
Sól, papryka czerwona słodka, czosnek, cukier, kumin, cebula, pieprz ziołowy, tymianek, pasternak, marchew, hydrolizat białka z kukurydzy i słonecznika, rozmaryn, bazylia, GORCZYCA biała, majeranek, kolendra
KRAJ POCHODZENIA
Polska
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu i temperaturze poniżej 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
INFORMACJE O ALERGENACH
Produkt może zawierać śladowe ilości: gorczycy, soi, selera, sezamu, SO2 i siarczyny, glutenu, orzeszków ziemnych i innych orzechów.