- Tylko online
- Dołącz do nas na:
KOLENDRA MIELONA
- Przyprawy
- Jednoskładnikowe
Skład: Kolendra mielona.
CHARAKTERYSTYKA
Kolendra mielona pochodzi z obszaru Morza Śródziemnego, szczególnie popularna jest w kuchni azjatyckiej. Jako przyprawę stosuje się dojrzałe owoce, które mają korzenno-słodkawy, a jednocześnie lekko piekący smak.
W sklepie ale-raj.pl mamy bardzo szeroki asortyment przypraw. Zapoznaj się z naszą szeroką ofertą!
ZASTOSOWANIE
Kolendra mielona używana do przyprawiania: wieprzowiny, baraniny, dziczyzny, do pieczonej gęsi, pasztetów, sosów, jaj, marynat jarzynowych, zup. Marynowanych śledzi, past, ogórków oraz jarzyn. Do czekolady, likierów, wódek, wina. Stosowana jest również w kuchni chińskiej i indyjskiej.
Kolendra mielona Redukuje wzdęcia, przeciwdziała nadmiernej fermentacji w przewodzie pokarmowym, wspomaga procesy trawienne.
SKŁAD
Kolendra mielona
KRAJ POCHODZENIA
Rosja
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu i temperaturze poniżej 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
INFORMACJE O ALERGENACH
Produkt może zawierać śladowe ilości: gorczycy, soi, selera, sezamu, SO2 i siarczyny, glutenu, orzeszków ziemnych i innych orzechów.
Powiązane produkty
INNE PRODUKTY W TEJ SAMEJ KATEGORII
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
PRZYPRAWA POMIDOR Z OREGANO I CHILLI Mieszanki przypraw
Skład: Pomidor suszony (55%), oregano (27%), chilli (18%).
PIEPRZ ZIOŁOWY Pieprz i sól
Skład: GORCZYCA, kolendra, majeranek, cząber, kminek, bazylia, tymianek, curry, papryka ostra.
PRZYPRAWA DO MIĘSA MIELONEGO Mieszanki przypraw
Skład: Sól, papryka czerwona słodka, papryka ostra, cukier, czosnek, cebula, marchew, GORCZYCA, tymianek, kolendra, pasternak, lubczyk, rozmaryn, majeranek.
PRZYPRAWA DO WIEPRZOWINY DUSZONEJ Mieszanki przypraw
Skład: Sól, papryka czerwona słodka, curry, cebula, cukier, czosnek, GORCZYCA biała, pieprz czarny, gałka muszkatołowa, bazylia, cząber, ziele angielskie.
PRZYPRAWA DO MIĘSA GRILLOWANEGO Mieszanki przypraw
Skład: Papryka czerwona słodka, papryka chilli, sól, cukier, majeranek, tymianek, czosnek, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, bazylia, GORCZYCA biała, liść laurowy.